A rácsos sütemények alapja a linzertészta, ami egyszerű, mert nem kell keleszteni, hajtogatni, csak össze kell állítani. Kell még egy kis tölteték, gyümölcs, lekvár, túró formájában és már össze is lehet állítani a sütit.
Különlegességük persze a telején lévő rácsos formában rejlik, ami jól néz ki és persze nem engedi, hogy a töltelékünk szanaszét folyjon. Ha nem szeretnénk sokat bíbelődni a rács elkészítésén, plusz egyenletes rácsozást akarunk elérni, akkor használhatunk a felső réteghez egy rácsvágó hengert. Egyszerűen egy kisebb területű tésztát nyújtsunk ki ehhez, toljuk rajta végig a hengert és oldalirányban húzzuk szét a kész rácsozatot!
Anyaga: műanyag Mérete: 12 cm vagy 6 cm széles, henger átmérője 4.5 cm
Ha pedig rácsos tészta receptekre vágysz, akkor itt találsz gyümölcsöset, túrósat, linzert és pitét!
Apply Reset