Színes spirográf rajzoló sablon gyerekeknek

Kategória: Dekor-Otthon
Modell: spirograf
Készlet információ: Készleten
1,750Ft
Db:
 

Lehetséges választások


* Szín:A rajzoló sablon világos, de mi az a spirográf? Egy geometriai rajzoló játék, mellyel igen érdekes alakzatokhoz juthatunk. Alapja, hogy kör mentén haladunk a ceruzával, de különböző távolságra a kör külső ívétől. Valahogy így:

És ha ugye a belső - mozgó körnek pont a középpontjában van a lyuk, akkor csak köröket fogunk rajzolni. Persze attól is nagyban függ a kapott alakzat, hogy a lyuk, amibe a ceruzát - toll hegyét illeszetni kell, pontszerű-e vagy ott is van lehetőség mozgásra. Meg persze kombinálni lehet a különböző lyukakat egymással egy rajzon.

 

Egyszóval lehet sokat próbálkozni alakzatokkal, színekkel és persze egyben ügyességi és türelemjáték is. A külső nyuszit jól oda kell fogni egyik kézzel a laphoz, hogy ne mozogjon és egy síkban maradjon. Közben pedig a másik kézzel a tollat irányítva kell mozgatni a belső sablont a fogaskerekeken. Minél külsőbb részén vagyunk a belső sablonnak, annál nehezebb szép alakzatokat rajzolni, mert közben figyelni kell arra, hogy a fogak egymáson ne ugorjanak. Érdemes tehát először belső lyukakkal próbálkozni és csak lassan haladni kifelé, ahogy ügyesedünk. 

 

 

Spirográf külső mérete: 21 x 10 cm
A sablon anyaga ABS műanyag - fogyasztásra nem ajánlott.
A rajzsablon külső részén col és cm mértékegységű vonalzó található, illetve kisebb geometriai formákat is tudunk rajzolni vele, mint kör, ellipszis, rombusz, négyzet, nyíl, ötszög. 

Ajánlott korosztály: 3 év felett

Remek rajzos ajándék ötlet gyerekeknek, ha egy időre le akarjuk kötni őket. Érdemes hozzá színes ceruzát, tollat, filcet is adni, olyat aminek vékony a hegye (esetleg vastagabb tűfilcet), hogy beleférjen a sablonba.

 

Írjon vélemény

Neved:


Véleményed: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:

Akciós termékek

Akció
Biciklis / kondis kesztyű
Ha gyakran kerékpározol, előbb-utóbb szükséged lesz eg...
1,990Ft 1,500Ft
Akció
Kutya - macska kefe
Ha kutya, macska van a lakásban, mindig sok a szőr. Ráad...
990Ft 600Ft
Akció
Elefántos gyerek táska, hátizsák
Gyerekeknek készült hátizsák vagy ebédhordó tásk...
3,490Ft 3,000Ft

Panel Tool

Reset