Két ötlettel szeretnénk segíteni azoknak, akik nem bonbont szeretnének vásárolni nők napjára, illetve anyák napjára, figyelve a túlzott cukor és zsírfogyasztás elkerülésére. :-) De persze nemcsak egészségügyi szempontjai vannak az ajándékozottra nézve, ezeket az ötleteket a gyerekek is el tudják készíteni kis segítséggel, ami nekik is remek elfoglaltság, sikerélmény és valószínűleg anya is jobban fog nekik örülni. 

Az első ötletünk a fürdőbomba készítés, ami ajándékként nem csupán magát a fürdőbombát jelentheti, hanem egy fél órás esti relaxálást a napi fáradalmak után. Ehhez szükség van szódabikarbónára, citromsavra, keményítőre, ételfestékre, jó minőségű illóolajra. Adhatunk hozzá szárított virágot is (pl levendula), ettől rusztikusabb lesz a stílusa és természetesebb a végeredmény. A hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, majd egy erre alkalmas forma segítségével összepréselni és hagyni kicsit összeállni. Ha golyó formát szeretnénk készíteni, akkor tudunk hozzá jó minőségű formázót is ajánlani, több méretben.

Itt mutatunk is hozzá egy videót, hogyan kell ezt elképzelni, illetve a hozzávalók arányainak jó belövése miatt:Akik pedig zuhanyozni szoktak, nekik kevésbé fog betalálni a fürdőgolyó, viszont csodálatos lehet egy saját kézzel készített (mondhatni nevelgetett) tulipán. Ehhez nincs szükség sok hozzávalóra: papír, WC guriga, színező és ragasztó szükséges. Egy nyomtatható mintát is csatolunk, de ezt természetesen fel is lehet rajzolni a papírlapra körülbelül figyelve az arányok megtartására.

Az elkészítése sem túl bonyolult: kivágjuk a kinyomtatott vagy megrajzolt formákat, színezzük (esetleg eleve színes papírt is használhatunk), díszítjük. A tulipán fejét ezt követően behajlítjuk és megragasztjuk. A szárát szintén behajtogatjuk és azt is leragasztjuk, hogy egyben maradjon és tartása legyen. Ezután következnek a levelek, melyeket a szárra erősítünk és rövidre vágott WC-papír gurigába rögzítjük. Ez utóbbit is lehet színezni, dekorálni. A belerögzítést tűzőkapoccsal is meg lehet oldani, ehhez célszerű alulról kis méretű tűzőgéppel próbálkozni.Most már csak anya meglepődését és dicséretét kell besöpörni. Ha pedig nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltük, nincs semmi gond, együtt lehet rajta nevetni és természetesen a részvétel a fontos itt is! A következő biztosan sokkal profibb lesz!


+ Tipp: csillámos homokszórós képek készítése: