A Húsvét otthon is tartalmasan és örömtelien telhet. Annak ellenére állítjuk ezt, hogy az utóbbi évek trendjei szerint mindenki elutazik valahova ilyenkor néhány napra kirándulni, wellness szállóba pihenni vagy várost nézni.

Érdemes kicsit különlegesebbre venni a figurát, nem egy sima hétvégi programot kitalálni, melyben fő szerepet kapnak a nyuszik és a tojások. Igyekszünk ehhez mi is néhány ötletet adni.

Tojáskeresés

A klasszikus játék ilyenkor, nem is érdemes kihagyni. Lehet játszani kertben, lakásban, erkélyen. Ha vannak kiürült Kinder-tojások, akkor azok is kereshetőek, akár lehet bele kis meglepetést is tenni, esetleg néhány bónusz-tojást elrejteni. Ha pedig nehezen megy a megtalálás, akkor hideg-meleg játékkal is egybe lehet kötni.

Tojás dekorálás

A gyerekek nagyon szeretik a kreatívkodást, ehhez használhatunk polisztirol tojásokat, gipsz vagy betonból öntött formákat (itt persze jöhet a nyuszi, bárány és egyéb kedvenc állatok), illetve a levegőn száradó gyurma is tökéletes alapanyag. Ha mi öntjük a tojást, akkor akár sütéshez használt szilikon formákat is használhatunk hozzá, de kiürült tojáshéjak is megfelelhetnek a célnak.

Díszítéshez pedig tényleg csak a képzelet szab határt, használhatunk fonalakat, csillámtetkót, matricákat, temperát, filctollakat.

Sütemény készítés

Mi nem kezdenénk bele nagyon bonyolult dolgokba, hiszen nem csak a gyerekek érdemlik meg a pihenést, inkább valami különlegességben gondolkodnánk. Mostanában nagyon divatos a popcake vagyis sütinyalóka elnevezésű gyerekmágnes édesség.


Ezt meg is lehet sütni, de valami kókuszgolyó masszából is nagyon fincsi popcake készíthető. Kis gömböcöket formálunk, rászúrjuk egy fogpiszkálóra vagy hurkapálcára és mehet rá a lényeg, vagyis a díszítés. Fehér vagy tejcsoki mázzal bevonjuk és megszórjuk valami csillogó cuccal, a lurkók imádni fogják.


Ha a fentiek nem jönnek be, mert az óvodás korú gyerkőcnek más irányú igényei vannak, akkor vannak itt nyuszis mondókák és dalok (röhögni nem ér, az óvodások szeretik az ilyet):
Szintén az óvodás korúakat célozzák ezek a videók, melyben a 3-6 éves korosztálynak találhatunk ötletes kreatív elfoglaltságot, a másodikban zsenília rudakat is felhasználnak, amik szintén hasznos alapanyagok, érdemes tartani belőlük otthon.
Mi pedig nagyon kellemes húsvétolást és tartalmas, lehetőség szerint kevés képernyő előtti időtöltést kívánunk!