Ha van egy kis kézügyességed és türelmed, akkor nyugodt szívvel belefoghatsz az apróbb karácsonyi ajándékok elkészítésébe. Egyre többen vannak ugyanis olyanok, akik nagyobb örömmel fogadják a kézzel készített apróságokat, hiszen látszik rajtuk, hogy készítőjük nem kevés energiát fektetett az ajándékok kitalálásába és elkészítésébe.

Mutatunk 10 olyan ötletet, melyet akár egy kellemes hétvégi foglalkozás keretében is elkészíthetsz a családdal.

1. Apróbb édességek karácsonyi köntösbe öltöztetve

Az egyik leghálásabb ajándék ötlet az édesség, hiszen ki ne szeretné a csokit?! Még jobb, ha egy vicces karácsonyi csomagolást is kap.  

2. Fessünk monogramot egy sima fehér bögrére!

Ajánljuk az akril, üveg, porcelánfestéket festéket hozzá, hogy tartós maradjon a végeredmény.3. Készítsünk házi szappant!

Ha házi szappan készítésbe fogunk, érdemes néhány tuti receptet keresni hozzá, a télhez jól illenek a mézes - csokis - narancsos - fahéjas illatok és színek. Egy-két szappan öntőformát érdemes hozzá beszerezni.4. Zuhanytabletta házilag - egy igazi újdonság

A zuhanytabletta igazi újdonság. Egyszerűen csak a lefolyó mellé kell tenni és szuper mentolos illatot varázsol a fürdőszobába zuhanyzás során. Elkészítése pedig nem bonyolult, kell hozzá keményítő, mentolos kenőcs (pl. a mellemre is mami), sütőpor, csillámpor és víz. Itt is jól jön egy kisebb öntőforma, melybe az egyveleget beletéve meg tudod fagyasztani.


5. Teafilterből karácsonyfa

Ha az ajándékozott szeret teázni, akár teafiltereket is adhatunk, csak egy kis kreativitást kell vinni a csomagolásba.


6. Készítsünk szuperhősös perselyt!

Gyerekeknek egy kiszuperált műanyag flakonból egyszerűen lehet pénzgyűjtő perselyt ajándékozni. A kupakot érdemes pillanatragasztóval a flakonra rögzíteni!

superman-batman-persely 

7. Lego formájú színes zsírkréták - gyerekeknek. 

  Színes zsírkrétát lehet készíteni eltört zsírkrétákból - de nem ám sima henger formájút, hanem Lego emberkét! Elkészítése: a zsírkrétát kisebb darabokra törve az öntőformába kell szórni, majd 5-10 percre a sütőbe tenni. Nem kell ropogósra sütni, épp csak megolvasztani.

  lego-kreta

    

   8. Ajándékozzunk sört bátran!

   Férfiaknak pedig mi mást lehetne ajándékozni, mint sört. De nem ám csak úgy - adjunk nekik karácsonyi szerelést   9. Ha pedig pénzt ajándékoznánk...

   Van olyan is, amikor a pénzre van nagy szükség. Ilyenkor tegyünk egy WC papír gurigát egy befőttesüvegbe, abba kerülhet a pénz, köré pedig drazsé.

   pénz karácsonyra


   10. Fessünk tobozokat!

   A tobozok festése szintén remek elfoglaltság az egész család számára és nem is nehéz - akár kisebb gyerekek is szép tobozokat tudnak festeni

   Toboz fenyőfa karácsonyra Színes tobozok