Karácsony után valahogy mindig hipp-hopp elérkezünk ahhoz az időszakhoz, amikor már nagyon közel vagyunk a farsanghoz és ezzel együtt a Valentin-naphoz. Nincs ez másként idén sem. Az tavalyi évben minden nagyon megdrágult, ennek apropóján otthon elkészíthető Valentin-napi ötleteket hozunk nektek, melyekből úgy is tudtok szemezgetni, hogy mihez találtok otthon alapanyagot. Vannak között gyerekekkel is megvalósítható ajándék ötletek is, hiszen szülőknek, nagyszülőknek, barátoknak is bátran lehet ilyenkor kedveskedni, nem sajátították ki ezt a napot a szerelmesek maguknak.


Borkedvelők otthonában előfordulnak boros dugók, néhányan gyűjtik is őket, amit aztán helyhiány miatt kidobnak. Milyen kár, hiszen formába rendezve, esetleg oldalt-hátul ragasztva szív alakot is mintázhatunk belőle, amit aztán falra, ajtóra is kifüggeszthetünk.

Szintén gyakran előforduló alapanyag a . Na persze különleges formájú követ nem könnyű találni, de kitartó gyűjtéssel lehet kicsit készülni, utána pedig gyönyörű mintákat festhetünk rájuk apró, kedves üzenetekkel.

Ehhez az ajándékhoz szív alakú sütikiszúró és valamilyen száradó anyag szükséges: levegőn száradó gyurma, gipsz vagy sógyurma. Száradás után némi festékkel, filctollal, csillámporral vagy akár gyöngyökkel díszítve pedig csodás külsőt kölcsönözhetsz nekik.

Egyedi bögréket is készíthetünk, ha van egy kis kézügyességünk és persze üvegfestékünk. Ha pedig kartonból szív mintát vágunk ki, akkor köré színessel pöttyözhetünk - vagy más mintával is kitölthetjük a külső vagy éppen belső részt.

Fürdőgolyó készítést erre az alkalomra is bevetheted, szódabikarbónára, illóolajra, étkezési keményítőre van alapvetően szükség hozzá. Ételfestékkel, virágszirmokkal pedig szerelmes hangulatúra alakíthatjuk.

Ha van egy kis szabó-varró vénád vagy még nincs, de mindig is vágytál rá, akkor rusztikus farmer szívecskét is összehozhatsz némi maradék anyagból. Színes cérnára és sük türelemre van hozzá szükség.

Az alábbi faldekorációt olyan puzzle darabokból célszerű összehozni, melyeknek eltűnt néhány darabjuk és emiatt leselejteznénk őket. A hátát színezheted is arany, piros, fehér színűre, sőt feliratokat is lehet a kirakó darabokra írni. Ezt követően már csak fel kell ragasztani szív formájúra.

Ha pedig elérkezett a Valentin-nap, akkor lassan már várjuk a tavaszt vagyis akár virágot is ajándékozhatunk egy kis egyedi, névre szóló kísérővel.


Ha további ajándék ötletekre vágysz, de nincs időd saját készítésű műremekekhez vagy éppen ki szeretnéd kissé egészíteni őket, akkor böngészhetsz oldalunkon is, itt!