Szeretnéd valami aprósággal elkápráztatni a párodat Valentin napján (amit február 14-én tartunk), de nem akarsz giccsbe hajló holmikat vásárolni? Akkor készíts egy finom ajándékot! Ez azért is jó ötlet, mert bátran lehet a szív mintát, a rózsaszínt, pirosat és a díszeset használni, hiszen fél óra múlva legfeljebb egy-két fénykép marad az egészből – főként ha ízletesre sikerül. Az eredmény pedig egy romantikusan és kellemesen eltöltött este a pároddal, aki érezni fogja a törődést.

Az otthon készített finomságok nagy előnye, hogy remekül személyre szabhatóak egy kis felirattal, díszítéssel. Gyertyafény, romantikus zene, egy jó film estére, netán egy koktél, bor is szuper kísérője lehet az estének! De nézzünk is néhány ötletet!

muffin viszonylag gyorsan elkészíthető sütemény, ha pedig kiszúrjuk a közepét és megtöltjük krémmel, nagyon finom és szép kis meglepetés-tortácskák válnak belőlük!

Szintén egyszerűen összeállíthatóak a pohárkrémek – sütést sem igényelnek, mint ez a pohárba halmozott Oreo alapú sajttorta egy vagy akár két különböző színű és ízű réteggel:

oreo-krem-sajttorta

szív alakú bonbonok ilyenkor egyáltalán nem tilosak, sőt! Ha a forma aljára előbb valamilyen díszítést szórsz és úgy öntöd rá az olvasztott csokit, meglepően szép dolgok sikerülhetnek.

sziv-csoki

Ha kelt tésztából vagy leveles tésztából sütnél valamit, akkor használhatsz piros gyümölcsöket töltelékként és persze legjobb, ha szív alakra formázod őket a tepsiben. A végén pedig mehet rá díszítés is!

Málnás tekercs

A palacsinta sütés sem egy nehéz művelet, ám annál időigényesebb. Ha azonban pufi amerikai palacsinta tésztát sütsz, akkor néhány réteg is elegendő lehet egy mutatós palacsinta tortához.

palacsinta-diszitessel

A csoki mousse sokak kedvence, ennek elkészítése azonban már nem feltétlenül tartozik a könnyű krémek közé, de ha van benne gyakorlatod, akkor remek ötlet.

mousse

 Ha valami fagyis édességre vágytok, az szintén nagyon hamar összedobható – igazából egy jó karamellás vagy kávés öntet, például a képen vanília fagylalt méltó párja.

fagyi-kaves-ontettel

 A kávénál maradva: készíthetsz egy különleges forró italt is, például amaretto ízesítésű kávét tejszínhabba. A tetejét egy stencil forma segítségével megszórhatjuk fahéjjal, csokival vagy kakaóporral.

amaretto-kave

Végül pedig egy annyira nem egyszerűen elkészíthető – ám annál mutatósabb és finomabb – tortácskát mutatunk az elkészítés fázisaival együtt. Nekünk egyébként félkészen, rusztikusan is nagyon bejön.

sziv-suti

A Valentin-nap szélsőséges indulatokat tud kiváltani a legtöbb emberből, de nem kell hagynunk, hogy ezek a leginkább negatív gondolatok vezéreljenek minket ennek a napnak az emberi megélésében. Fogjuk fel egyszerűen csak egy lehetőségnek, amikor kettesben lehetünk a párunkkal egymásra figyelve. Vagy éppen szeretteinknek mutassuk meg, hogy bizony fontosak számunkra, ehhez pedig elegendő egy kis apróság, figyelmesség.