A foci a világ egyik legnépszerűbb labdajátéka. Ebben a formában, ahogy itthon is legtöbben játsszák - vagyis lábbal terelgetve egy nagy kapu felé egy pepita mintás labdát - leginkább Európában népszerű. Az amerikai kontinensen pedig inkább délen. Az északi térfélen a futball amerikai változatáért rajonganak rengetegen, fura alakú labdával és ahol a kezezés nem olyan nagy bűn.

Ha pedig ilyen sokan szeretik nézni, szurkolni és még játszani is, akkor foglalkoznunk kell azzal a témakörrel, hogy vajon mit ajándékozzunk egy ilyen fociért rajongónak neves napjára, illetve milyen apró ötletekkel tudjuk a neves napot feldobni.

Ajándék ötletek között elsőként merül fel a névvel ellátott focilabda és hasonló stílusú focimez. Ezeket a labda esetén ügyesebb kezűek saját maguk is elkészíthetik sablonnal, fújható festékkel, esetleg lakkfilccel. A mez sem bonyolult, szintén sablonnal és textil festékkel működhet, de egyedi póló nyomtatással foglalkozó céget is lehet keresni és onnan már csak a megfelelő design megtalálása van hátra.


Ezután következnek a focilabdás telefontokok, kulcstartók, focis tollak, jegyzetfüzetek, szurkolói naptárak és plakátok. Ha ilyesmi beszerzésén törjük a buksit, próbálkozhatunk itt is egyedibbé tenni az apró tárgyakat. Léteznek már kézi gravírozó tollak is, amik szintén kis kézügyességet igényelnek.

A futball témaköréhez elég erősen hozzákapcsolódott a sörfogyasztás köszönhetően a kocsmai szurkolás népszerű intézményének. A kézműves és egyéb magas minőségű sörök terjedése is kedvez ennek a trendnek. Ha tehát focirajongónk a sört sem veti meg néhanapján (itt ugye már szigorúan felnőttekről beszélünk), akkor ezen a vonalon is elindulhatunk az ajándékvadászatban. Itt poharak, jégkocka formák, sörnyitók, maga a sör is szerepelhet az ötletek között.

A fentieken kívül természetesen élményajándékot is lehet adni, focimeccsre jegy, stadion megtekintéshez fapados repülőjegy pl. Milánóba, vagy sportmúzeum belépőjegyet, focimúzeum belépőt (ilyet egyébként többet is találhatunk Európában, egzotikus utakra vágyók persze Brazíliába is mehetnek).

És most térjünk át a bulira, melynek keretében a megfelelő ajándékot átadhatjuk. Természetesen vannak a témában party kellékek, itt inkább a DIY vagyis kreáld meg magad irányt nézzük meg. Nagy mázli, hogy egy sablonnal és egy jobb fekete filctollal vagy festék szóró spray segítségével szinte mindent fel lehet cicomázni focilabdává.: focis lufikat, poharakat, tányérokat (ezeket inkább kívül fessük, úgy nem esszük meg a festéket) és szalvétákat dekorálhatsz. Érdemes lehet feldobni kicsit a bulit egy focis vetélkedővel, esetleg Activity-vel szintén a témában. Ha pedig még díszekre is marad energia, akkor lehet sima fehér labdás ledes égősort focilabdásra festeni vagy papírtányérokból is készülhet az alábbi módon:


Ha pedig focilabdás tortát készítenél otthon, itt videós segítséget is találsz már hozzá: