Karácsony előtt mindenkinél nagyon összegyűlnek a teendők: figyelünk a karácsonyi díszítésre, az ünnepi ajándékok beszerzésére, sokaknak ilyenkor a munka is több és mindemellett jó lenne egy adventi naptárt is összehozni. Vannak készen kapható megoldások, de ha szeretnél kicsit egyedibbet készíteni, akkor sincs minden veszve. Nem lehetetlen pár óra alatt összehozni egy-egy mutatósat.

Amikre mi gondoltunk, azokhoz nem szükséges rettentő türelem, kézügyesség vagy varrónői véna, sőt az anyagokis  könnyen beszerezhetőek hozzá.

Ez a vállfára akasztott kreáció nagyon profin össze van állítva sokféle csomagoló anyaggal, barokk stílusú képkerettel, csíkos zsinórokkal, de szerintünk képkeret nélkül és egy-kétféle csomagolópapírral is remekül fog mutatni. A dobozkkák összeállítása sem bonyolult: készíteni kell a csomagolópapírból egy hengert és az alját leragasztani. Utána mehet bele a töltelék, a tetején pedig 90°-kal elforgatva kell lezárni. Mi is hasonlót készítettünk idén, de mi parafa táblára szúrkáltuk fel a kis dobozokat.

Egy naturalistább kivitelű - ám szerkezetileg hasonló fali naptárt láthatunk alább. Ez nemes egyszerűséggel egy faágon lóg, lehet hosszabb és rövidebb zsinórokkal operálni és a tasakok alakja és mérete is különböző, de mégis összességében kellemes ránézni. Ha nagyon egyszínűnek érezzük a tasakokat, akkor a számos adventi naptár matricával szuperül fel lehet dobni az elkészült művet.

Ez a szintén gyorsan összedobható parafa táblára felszúrkált organza tasakos variáció is jól mutat, akár háttérképet is lehet használni díszítésként, ha még ünnepibb kivitelt szeretnénk elérni.

Ha pedig valakinek sok WC papír gurigája összegyűlt, akkor azt ugye rengeteg dologra fel lehet használni, például egy kis postafiókos rendszerű adventi házikót is építhetünk belőle. Itt ragasztópisztollyal is lehet egymáshoz rögzítani a hengereket, hogy erősebb legyen a végén a szerkezet. Külön cuki a kéménye, amiből egy zsepi bújik elő füstöt imitálva.

Akinek extrán kevés ideje van, keressen olyan zoknikat, amiket kinőtt a gyerek vagy már nem használ, azokat tömködje meg ajándékokkal és akassza fel valamire!

Ha pedig tippeket gyűjtesz, mi kerülhetne a dobozkákba, akkor oldalt ajánlunk néhány nemcsoki ötletet. De gyerekeknek akár karácsonyi mese, kifestő, karácsonyi program (pl. ma este elmegyünk korizni vagy kötött sapka díszt készítünk a fára) is megbújhat a dobozokban, ha nem akarjuk, hogy már Karácsony előtt cukorkómát kapjon a gyerek.