A pufi festék elkészítése nem igényel különleges hozzávalókat vagy extra sok időt, kézügyességet, viszont remekül leköti az óvodás, kisiskolás korú gyerekeket. Magába az elkészítés folyamatába is be lehet vonni a lurkókat, a festés - mázolás pedig szintén remek móka.

Mire is van szükségünk hozzá: borotvahab, ragasztó, ételfesték. A hab és ragasztó körülbelül azonos mennyiségben menjen bele, de persze nem kell patikamérlegen kimérni.


A végeredmény pedig menő 3 dimenziós, színes alkotások. Bizonyára fel lehet kicsit dobni csillámporral is, ha még több effektre vágyunk. Az elkészült festéket nem ajánljuk sokáig tárolni, érdemes gyorsan felhasználni. Készülhetünk kicsit előre ötletekkel, kinyomtatott sablonokkal, amiket színezni kell csak. Ehhez egy nagyobb ecsetre lesz szükségünk.

A megszáradt alkotások is 3 dimenziósak maradnak, de ahogy telnek a napok, kicsit laposodni fognak a festékek.


Ajánljuk óvodai plakátok, születésnapi meghívók készítéséhez, de igazából a gyerekek megtalálják a felhasználási lehetőségeket.

Ez a festék nem azonos a sütőporral és liszttel készíthetővel, amit még sütni is kell. Bizonyára az is nagyon mókás dolog egyébként.


Forrásunk: One Little Project weboldala