Miután oda-vissza elolvastuk az Internetet, legörgettünk a Facebook falunk aljára és a képernyő bámulásától fáj a becses tomporunk, ideje elgondolkodni azon, hogy valami mással is el tudjuk-e tölteni az időt. Sőt, néha még hasznosnak is tudjuk magunkat érezni, ami azért mostanában nagy kincs. Világmegváltó tippjeink következnek és bocsi, de maszk varrás nincs benne. Ettől persze még varrhatsz! 

1. Rajzolás, festés, színezés. Ezek a tevékenységek rendkívüli módon nyugtatják az idegeket. Nem véletlenül készülnek felnőtt színezők... az elkészült remekműveket ki is lehet ragasztani a falra, ajtóra mintás ragasztó szalagokkal, amiket utána bármikor eltávolíthatunk. Festeni pedig lehet papírra, kőre, táblára, rajztáblákra, filctollal, ceruzával, festékkel.

2. Fotóalbum rendezgetés, dekorálás. Ez egy olyan műfaj, ami folyamatosan csak várat magára. Majd rendezgetem a fotóimat a gépen, ha lesz rá egy kis időm... Most el is érkezett ez a kis idő. A rendszerezés után a szebb fotókat ki is lehet nyomtatni (például drogériákban) és remek kis albumokat lehet készíteni. Akár nagyiéknak is szép ajándék készülhet... A fotóalbumot persze érdemes dekorálni is, így még személyesebbé válik az egész. A lakást is lehet dekorálni karton képkeretek segítségével.

3. Fejtörőkkel, logikai játékokkal az agytekervényeinket tudjuk karbantartani. Lényeg, hogy csak türelmesen. Senki sem születik zseninek, ehhez is sokat kell gyakorolni.

4. Hasonló kategória az olvasás is, régen nem látott világ nyílhat ki előttünk, nagyszerűen kikapcsol. Gyerekeknek is nagyon fontos, erről rengeteg tanulmány születik időről-időre. Ha pedig szeretnéd angolul is tanítani csemetédet, ez egy remek mesekönyv-összeállítás hozzá. Az ösztönzést pedig általában egy nagyon apró dolog is megadhatja, például egy vicces könyvjelző.

5. Gyurmázás, modellezés. Kicsit olyan, mint a rajzolás: kikapcsol, alkotsz valamit, javítja a képzelőerőt és a kézügyességet. Videók tömkelege pedig segít a hogyanban.

6. Lakásdekoráció. Ennek okát nem magyarázzuk, igen sokat vagyunk mostanában otthon... Nem kell feltétlen a padlót lecserélni, sokszor az apróságokon, kiegészítőkön is sok múlik. Egy falmatrica, új párnahuzatok, kis rendszerezők esetleg új növények és mintha egy új lakásban lennénk.

7. Autó dekorálás, takarítás. Ha most kicsit kevesebbet is használjuk, eljön majd a járgány ideje is újra. Koszradírral a műanyag felületeket tudjuk szépen megtakarítani, gőzöléssel és mikroszálas törlőkendővel a kárpitot tisztíthatjuk meg, ha pedig pimpelnénk, ahhoz legegyszerűbbek a matricák.

8. Hódoljunk a kulináris élvezeteknek! Nem arra gondolunk, hogy minél nagyobb mennyiségű kaját fogyasszunk el, hanem arra, hogy igyekezzünk minőségi kajákat főzni, új recepteket kipróbálni, díszíteni a desszerteket.

9. Pénzgyűjtés. Igen, ez nem a hagyományos értelemben vett pénzfelhalmozás, hanem a most nem használt aprópénzek perselybe gyűjtése. Ki is gondolhatunk valamit, amire gyűjtjük.

10. Lámpabura készítés. Ezt olyanoknak ajánljuk, akik szeretnék lecserélni valami érdekesre a lelógós lámpájuk burkolatát és szeretik a puzzle-t is.

11. Otthoni edzés. Ezzel persze nem mondtunk újat, de ez nagyon fontos! Vannak erre alkalmazások, videók, live-ok, ezek mind nagyon motiválóak lehetnek. Használhatunk hozzá különböző erősségű szalagokat is. Erdőben, nem túl népszerű részeken a futás, gyaloglás is nagyszerű kardio edzés!

12. Kutya oktatás, játék a macskával. Ne csak a gyerekekkel foglalkozzunk, ilyenkor kis kedvenceink is megérdemlik az oktatást, játékot.

13. Stressz levezetése - klasszikus eszközei a stresszlabdák és fidget kockák.

14. Timelapse készítés. Készíthetjük felhőkről, valamilyen tevékenységünkről (akár otthoni dekoráció, akár rajzról, akár arról ahogy a gyerkőc megépít valamit) vagy éppen madáretetésről. Szükségünk lesz hozzá egy állványra és egy telefonra, amin be kell állítani a timelapse opciót.

15. Lufizás. Ehhez nem feltétlen kell születésnapnak lennie, elég néhány lufi és mehet is a bohóckodás. A hosszú lufikkal lehet kardozni, a kicsit kisebbeket tudjuk kisebb ütőkkel passzolni egymásnak, erősebbekkel akár focizhatunk is.

16. Írjunk naplót! Ez később lesz igazán érdekes, hiszen mostanában nem mindennapi heteket élünk.

17. Kertészkedjünk, neveljünk kis palántákat! Ezeket akár balkonon is megtehetjük, fűszernövényeket is gondozhatunk.

18. Anyák vagy apák napi ajándék készítése: készítsünk egy virágot valamiből (pl zsenília rúdból), anya és apa nagyon fog neki örülni!

19. Párnacsata!!! Kiváló feszültséglevezető és nem kell hozzá nagy dolog, csupán párna!

20. Este egy kis pohár bor vagy sör is lecsúszhat néha. Gyerekek esetében kölyökpezsgő!

+1 Ráadás ötletünk pedig az lenne, hogy ha valamit nagyon szeretnénk megtenni, de sajnos nincs most rá lehetőségünk, akkor ezt felírhatjuk egy kis papírra, majd beledobjuk egy kis dobozba. Ha pedig vége ennek az egésznek, elővesszük a dobozt és húzunk belőle!