A gyerekek nagyon szeretnek ajándékot kapni, ennél már csak talán adni szeretnek jobban. Adott tehát a kérdés, hogy mivel ajándékozhatják meg kis barátaikat, nagyszülőket és a rokonokat Karácsony alkalmával.

Összeszedtünk 12 + 1 ötletet mi is, hátha tudunk adni egy kis inspirációt a közös vagy önálló munkához.

1. Üvegfestés: ehhez léteznek előre legyártott akril formák is, melyeket tubusos üvegfestékkel lehet kitölteni - ezt már kisebb ovisok is el tudják dekoratívan készíteni. Figyelni kell rá, hogy a festésnél használjunk egy terítőt, mert nem minden felületről fog feljönni az odaszáradt festék.

2. Homokfestés, karckép készítés


3. Gipsz öntés és festés - ha csak a festés a cél, már kiöntött formát is lehet vásárolni


4. Ötletek zsenília drótból (ehhez drótkészletet itt tudsz beszerezni)


5. Levegőn száradó / pillegyurmából díszek, girland, nyaklánc, karkötő6. Textil festés - bevásárló táska dekorálás - ehhez textil markerre és / vagy csillámos ragasztóra lehet szükségünk. Nagyon szép, egyedi táskák készülhetnek, melyekkel a nagymama büszkén fog vásárolni menni.


7. Maradék textilből karácsonyfa - ha sok textil anyagunk van, akkor itt remekül hasznosíthatóak. Nem is kell tökéletesnek lennie a kivágott formának, így rusztikus lesz és ügyesednek a kis gyerek kezek a munka során.


8. Papírkert - készítéséhez egy kis útmutatót mutatnak itt


9. Origami díszek - ehhez a gyémánt formához például hajtogatási útmutatót itt találsz.


10. Papír karácsonyfa


11. Koszorú készítés

12. Mézeskalács sütés és dekorálás - ezt az ötletet talán említenünk sem kell, annyira népszerű szokott lenni és persze óvodások imádják (megenni a nyers tésztát), de ha lyukat ütünk sütés előtt a tésztába, akkor karácsonyfa díszként is remekül működhet.


+1. Szappan öntés
Ezt az ötletet nagyobbaknak, inkább alsós sulisoknak ajánljuk, nekik is szülői felügyelet mellett, mivel meleg anyagokkal kell ügyesen bánni. Léteznek ehhez előre összeállított készletek, de profibbak vehetnek önthető szappant és ehhez szilikon vagy egyéb formákat.