Tavasszal, amint lekerül rólunk a télikabát, szembesülünk azzal, hogy elég sok finom kaja volt ezen a télen is. Sebaj, van még idő ilyenkor, hogy formába kerüljünk és leadjunk pár kilót és nyáron felszabadultan viselhessük a bikinit! Azon kívül, hogy jobban odafigyelünk az étkezésre - kevesebb zsírosat és több zöldséget fogyasztunk - érdemes egy kis mozgást is beiktatni a mindennapokba. Mit tehetünk?

  • A szép napsütést kihasználjuk és kocogunk egy közeli parkban.
  • Többször visszük a kutyát sétálni.
  • Bringával járunk munkahelyre / boltba.
  • Hétvégén kimegyünk a közeli erdőbe túrázni.
  • Otthon, esténként kedvenc műsorunk közben nem nasizunk, hanem végzünk pár könnyebb gyakorlatot (gerinctréning, nyújtás, pilates vagy jóga gyakorlatok, esetleg haladóknak kézenállásban karhajlítások 10 perc négyütemű fekvőtámasz után).
Nézzünk egy kis segítséget a fenti lista megkönnyítéséhez - akár magunknak - akár ajándékba szereznénk be valami hasznosat.

Túrázáshoz használjunk kamáslit, ha nedves az idő. Megkíméljük a nadrágunk alját és a bakancsunk tetejét a beázástól, bokánkat pedig a reumától. Gumicsizmában is túrázhatunk ennek alternatívájaként, de számolnunk kell pár óra után erősebb szagok képződésével, amiket aztán újabb praktikák bevetésével igyekezzünk eltüntetni.


    

Futáshoz, gyalogláshoz használható a karra csatolható telefontok - a telefonunk ugyanis ott is jó szolgálatot tehet. Méri a megtett távot, esetleg kalóriát számol, zenét tudunk rajta hallgatni, le tudunk fotózni valami érdekeset és persze telefonálni is tudunk, ha épp arra van szükség.

Kartok, karra rögzíthető telefontok iPhone, Samsung telefonhoz   

Hasonló funkciót lát el a futós övtáska is, nem rázkódik benne mozgás közben a telefon és még kisebb kulcscsomó, zsepi is elfér benne:

Futós vékony, dupla cipzáros övtáska   

Ha gyakran vesszük fel-le a sportcipőt, netán nagy sportolás közben elfáradunk, esetleg nem tudjuk bekötni a cipőfűzőt, akkor egy elasztikus cipőfűzőt érdemes a hagyományos fűzőt helyett használni. Ezen gyorsszorítót is találunk és könnyű kibújni - bebújni a cipőbe:

elasztikus-cipofuzo-04   

Túrázáshoz, madár, őzike megfigyeléshez egy könnyű és pici távcsövet ajánlunk, ami könnyen befér a zsebünkbe vagy a hátizsákba:

Nikula-mini-tavcso-monokular  


Ha pedig hajlamosak vagyunk eltévedni az erdőben, akkor kereshetjük a fa tövére nőtt mohát (északon nő, ha mázlink van), de megbízhatóbb, ha viszünk magunkkal egy iránytűt - melyet nem mellékesen kulcstartóként is lehet használni:

Alumíniumból készült pillekönnyű iránytű túrázóknak      

Bringával közlekedőknek nagyszerű ajándék ötlet a csomagtartóra tehető táska, ami oldaltáskaként is használható:

Hátsó csomagtartóra tehető biciklis táskaEsőnapokkal is érdemes számolni, esetenként előfordul, hogy már csak este van idő egy kis mozgásra, ekkor használjuk a mostanában egyre divatosabb fitnesz gumiszalagot. Ezzel sokféle gyakorlatot lehet végezni, így többféle izomcsoport is átmozgatható, jógázáshoz, pilateshez is használható és nem igényel sok helyet sem, kb annyit mint egy ugrókötél.