Az anyák napját Magyarországon május első vasárnapján tartjuk, ami érdekességképpen 2022-ben május 1-re esik - ami egyben a munka ünnepe is. Tehát anyák és munka - ezt bizony nem csak ezen a véletlenül egybeeső napon érezhetjük szorosan elválaszthatatlan párosnak. 

Ilyenkor szoktuk megköszönni egy kis figyelmességgel édesanyáinknak, hogy annyi mindent tesznek értünk: támogatnak, óvnak, időnként harcolnak és persze sokat-sokat dolgoznak értünk. 

A kisebbek sokszor verset tanulnak és büszkén adják elő egy kreatív, kézzel készített ajándék kíséretében. A nagyobbak általában már inkább a virág-csoki kombinációt szokták előnyben részesíteni, aminek azért vannak érdekesebb alternatívái is. Megpróbálhatunk például a no-munka vonalon elindulni. Ajándékozhatunk lazítással kapcsolatos apróságokat is, például forró és relaxáló fürdőhöz kiegészítőket. De biztosíthatjuk ennek hátterét is, például aznap nem csinálhat semmit anya, mindent megcsinálunk helyette (nyilván ennek más napokon is fog örülni).

A mókás ajándékok és csecsebecsék (gyűrű, fülbevaló, karkötő, kulcstartó) szintén nagyon jó alternatívát jelentenek a szokásos ajándékok helyett. Ezekhez van néhány tippünk (alább), itt nagyon eltérő lehet, hogy kinek mi fog tetszeni, mire lehet nagyobb szüksége, érdemes böngészni.